Advertentie

Profialis verhuist productie van Vlaanderen naar Frankrijk

De Exxonmobil Raffinaderij te Rotterdam, Nederland ©Hollandse Hoogte

Bij Profialis (ex-Tessenderlo Group), producent van pvc-ramen, zijn in Dentergem 146 jobs bedreigd. De eigenaar van het bedrijf (private-equitygroep OpenGate) rationaliseert de productie in Europa.

De productie van de West-Vlaamse fabriek verhuist deels naar Frankrijk. Een volledige sluiting van de fabriek behoort tot de mogelijkheden, voegt de christelijke vakbond ACV Metea toe. "Een deel van de productie, die bestemd is voor de Franse markt, gaat naar Frankrijk", zegt sitemanager Fabrice Mailfait. Woensdag start het sociaal overleg. "De fabriek sluit voorlopig niet."

Het nieuws werd vrijdagvoormiddag door de directie meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad, voegt secretaris Isabelle Verhaegen van ACV Bouw-Industrie & Energie toe. "We hebben op de ondernemingsraad de aankondiging van de intentie tot collectief ontslag gekregen, met de mogelijkheid om de fabriek in Oeselgem volledig te sluiten."

De werknemers blijven op dit ogenblik aan de slag, "het is nu niet aan de orde om actie te voeren", aldus de vakbondsvrouw. De bonden gaan de mensen informeren en hopen een goed sociaal plan te onderhandelen. Een staking of acties behoren binnen een aantal weken tot de mogelijkheden, in functie van hoe de onderhandelingen vorderen, klinkt het.

Profialis was vroeger een onderdeel van Tessenderlo Group. De verkoop van de pvc-ramenproducent - met twee fabrieken, in Oeselgem en Frankrijk - aan de investeringsgroep OpenGate Capital werd begin 213 afgerond. OpenGate Capital nam nadien Benvic over, de pvc-activiteiten van Solvay met productie van pvc-toepassingen voor bijvoorbeeld de bouw, auto-industrie en farma. Die verkoop werd half 2014 afgerond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud