Advertentie

Recticel beraadt zich over Oostenrijks bod

Recticel-CEO Olivier Chappelle ©Tim Dirven

Recticel zat maandag voor het eerst formeel samen met de Oostenrijkse kandidaat-overnemer Greiner. Of die daarbij zijn prooi heeft kunnen paaien, is maar de vraag.

Greiner en Recticel - deels concurrenten van elkaar - zijn in een opmerkelijke overnamesaga verwikkeld. Die startte toen twee weken geleden aan het licht kwam dat Greiner de hand had weten te leggen op het pakket aandelen dat holding Bois Sauvage al meer dan 30 jaar aanhoudt in de Belgische fabrikant van schuimrubber en isolatieplaten.

Bois Sauvage onderhandelde achter de rug van Recticel een deal waarbij het 13,350 euro per aandeel krijgt van Greiner. Daarmee kopen de Oostenrijkers in één klap een belang van 27 procent, genoeg voor een blokkeringsminderheid.

De deal bleek al snel een aanloop naar meer. Even later lanceerde Greiner een openbaar overnamebod om de meerderheid van Recticel in handen te krijgen, tegen dezelfde prijs van 13,50 euro per aandeel. Het bedrijf diende daarvoor zelfs al een ontwerpbod in bij de beurswaakhond FSMA.

Gebrek aan transparantie

Bij Recticel was de ontsteltenis groot, en dat niet enkel door het manoeuvre van zijn al lang trouwe referentieaandeelhouder. Het chemiebedrijf stelde ook grote vraagtekens bij de waardering van het bod en het gebrek aan transparantie over hoe Greiner de toekomst samen concreet zag. Voor de raad van bestuur zich formeel wilde uitspreken, eiste Recticel meer duidelijkheid.

Met dat doel voor ogen, bliezen de twee partijen maandagochtend verzamelen in Brussel. De vraag is of op die vergadering de verhoopte klare wijn werd geschonken. De raad van bestuur van Recticel beraadde zich maandagavond laat nog over de informatie die Greiner-topman Axel Kühner mee naar België bracht.

Wat de raad van bestuur de aandeelhouders ook zal aanraden, het belooft een ingewikkelde overnamestrijd te worden. Zelfs als geen enkele aandeelhouder intekent op het bod - dat analisten als karig inschatten - zou Recticel nog met een concurrent in het kapitaal achterblijven. Een scenario waar wellicht niemand op zit te wachten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud