Advertentie

Recticel gaat bod Kingspan 'analyseren'

©BELGA

De schuimrubbergroep laat in een reactie nog niet in haar kaarten kijken na het ongevraagde Ierse bod van 700 miljoen euro op ruim de helft van de onderneming.

Ongeveer zes uur na het verrassende bod van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan op twee van de vier divisies van Recticel (soepelschuim en isolatie), kwam de Belgische beursgenoteerde groep dinsdag met een reactie.

Recticel heeft het in een persbericht over een 'ongevraagd niet-bindend bod' van Kingspan op de divisies soepelschuim en isolatie 'voor een ondernemingswaarde van 700 miljoen euro op een schuldenvrije, cashvrije basis en afhankelijk van verdere prijsaanpassingsmechanismen'.

Over de deal die Kingspan heeft met een derde partij over een doorverkoop van de tak soepelschuim na het slagen van het bod zegt Recticel dat Kingspan daarover geen details gaf, 'inclusief, maar niet beperkt tot, de identiteit, de aard, de reden of de te betalen vergoeding voor de soepelschuimactiviteiten ten aanzien van deze derde partij'.

De raad van bestuur van Recticel 'zal het voorstel analyseren in overeenstemming met zijn fiduciaire plicht en de markt op de hoogte houden', heet het verder. Recticel zegt net als Kingspan dat het 'onzeker' is of het voorstel 'zal resulteren in een overeenkomst om een of meer divisies te desinvesteren en, zo ja, of antitrustverklaringen kunnen worden verkregen'.

Verdere details geeft Recticel niet, op de eerder bekendgemaakte financiële resultaten van de twee divisies na. Het bedrijf zegt geen verdere commentaar te geven. De notering van het aandeel zal wellicht woensdagochtend worden hervat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud