Advertentie
Advertentie

Recticel heeft miljoenen bijna binnen

Olivier Chapelle, de ceo van Recticel ©Photo News

Ruim 86 procent van de bestaande aandeelhouders van schuimrubberfabrikant Recticel hebben meegedaan aan de kapitaalronde met voorkeurrecht. Vandaag worden de niet uitgeoefende voorkeurrechten geveild.

Recticel wil met de kapitaalronde 76 miljoen euro ophalen om een lenteschoonmaak te houden in zijn balans, die uit evenwicht was door te veel schulden. De chemiegroep bood de bestaande aandeelhouders de mogelijkheid om in te teken met een korting van 25 procent op de beurskoers.

De producent van matrassen en isolatiepanelen meldt nu dat liefst 86,1 procent van de aandeelhouders hun voorkeurrechten hebben uitgeoefend. Zij konden voor vijf bestaande aandelen intekenen op 4 nieuwe aandelen aan 3,2 euro per stuk.

Scrips

De 4,1 miljoen voorkeurrechten die niet werden uitgeoefend worden nu automatisch omgezet in scrips. Die worden geveild aan institutionele investeerders die zich garanderen dat ze zullen intekenen op nieuwe aandelen. Hoofdaandeelhouder Bois Sauvage heeft al aangekondigd dat ze een deel van de scrips zal aankopen.

De koers van Recticel wordt tijdens de veiling van de scrips geschorst.

De nieuwe aandelen Recticel noteren vanaf woensdag 13 mei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud