Recticel heeft problemen met soepelschuim

Recticel produceert soepelschuim voor autozetels onder andere. ©Recticel

Recticel heeft van het chemieconcern BASF een verontreinigde grondstof ontvangen. De productie van soepelschuim is daarom stilgelegd.

Tot de zomer zat Recticel  met een tekort aan TDI, een grondstof voor de productie van autozetels en matrassen. Nu is er geen grote schaarste meer, maar heeft de chemiereus BASF een verontreinigd lot geleverd dat Recticel niet kan verwerken. Met als resultaat dat Recticel de productie heeft moeten stoppen.

Recticel meldt dat het 'slechte' product van BASF  aan vijf sites van Recticel is geleverd die soepelpolyurethaan produceren. De verontreinigde TDI zou door BASF ook aan andere afnemers zijn gegeven.

Recticel laat nog weten dat het ervan uitgaat dat het probleem 'spoedig' zal worden opgelost en dat de productie, én ook de leveringen van soepelschuim, al in de komende dagen zullen worden hervat.

Concreet zijn problemen vastgesteld in de leveringen van de grondstof TDI, of tolueen di-isocyanaat. Eerder moest Recticel hier niet alleen opboksen tegen tekorten, maar ook tegen nooit geziene prijsstijgingen. Recticel-CEO Olivier Chapelle verklaarde in een gesprek met De Tijd dat die nooit eerder zo extreem waren geweest.

BASF is het grootste chemieconcern ter wereld.

Recticel is gespecialiseerd in soepelschuim, dat wordt gebruikt in meubelen, matrassen of nog autozetels. Het bedrijf, dat in 2016 een omzet haalde van 1,35 miljard euro, telt net geen 8.000 werknemers in 28 landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud