Recticel moppert over 'slecht weer'

Recticel zegt dat de isolatiedivisie last had van het slechte weer de afgelopen winter. ©Recticel

Schuimrubberfabrikant Recticel is het jaar goed begonnen met een omzetstijging van 3,3 procent. De CEO wijst naar het 'slechte weer' om te verklaren dat het niet nog meer was.

Tot vier keer toe verwijst de CEO van Recticel   Olivier Chapelle naar 'strenge weersomstandigheden' in de kwartaalupdate van de schuimrubberfabrikant. De verkoop van isolatiemateriaal wordt gehinderd wanneer werven vertragingen oplopen door het slechte weer. De omzet in de isolatietak ging 2 procent achteruit tot 60,1 miljoen euro. 

Volgens Chapelle is ook de divisie 'slaapcomfort' getroffen door 'het slechte weer', wat leidde tot een 'gering aantal winkelbezoeken'. Die divisie, die matrassen en aanverwanten produceert, bracht met een omzetdaling van 6 procent tot 70,7 miljoen euro een valse noot in het kwartaalbericht. 

Auto

De autodivisie, jarenlang het zorgenkind en een activiteit die in de etalage staat, maakte het mooie weer met een omzetstijging van 13 procent tot 95,5 miljoen euro. De productie van zowel interieurelementen zoals dashboards als zetels steeg met meer dan tien procent. 

De allergrootste divisie, de productie van soepelschuim, zag de omzet met 6 procent groeien tot 170,9 miljoen euro. 

Dat alles leidde tot een geconsolideerde omzet van 291,2 miljoen euro, 3,3 procent meer dan het jaar voordien. Recticel handhaaft zijn jaardoelstellingen van een 'groei in gecombineerde omzet en rebitda'. In het eerste kwartaal waren de marktomstandigheden 'nog steeds gunstig', behalve in het Verenigd Koninkrijk. 

Wel waarschuwt Recticel dat de prijzen van grondstoffen om polyurethaan de jongste maanden opnieuw gestegen zijn. Recticel zegt dat het zijn best doet om ze door te rekenen aan de klanten. Vorig jaar leidde schaarste aan grondstoffen tot forse prijsstijgingen en vertragingen bij de levering van onder andere isolatie 

Schuld

De totale gecombineerde nettoschuld steeg van 177,6 miljoen euro eind 2017 naar 199,2 miljoen euro op het einde van het eerste kwartaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud