Advertentie

'Robuuste resultaten' bij BASF

Foto Belga ©BELGA

Het Duitse chemieconcern BASF presenteert kwartaalresultaten die de verwachtingen overtreffen. 'Ons concern heeft zich in het derde kwartaal robuust ontwikkeld', noemt CEO Kurt Bock het.

BASF boekte over het derde kwartaal een omzet van 17,7 miljard euro, of 1,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het kon daaruit een ebit (zonder bijzondere kosten van enkele herstructureringen) putten van 1,7 miljard euro, wat 15 procent meer is dan vorig jaar en ook boven de verwachting van 1,63 miljard euro uitkomt.

De strategie van Bock om zijn bedrijf minder cyclisch te maken door te investeren in zogenaamde 'specialty chemicals', blijkt te werken. Het gaat dan onder meer om voedingsadditieven en andere chemicaliën met hoge marges.

Daarbij moet BASF wel hard op de kleintjes letten. Het bedrijf heeft een besparingsprogramma lopen dat tegen eind 2015 1 miljard euro moet opleveren. Daarvan moet dit jaar 300 miljoen euro bespaard worden. In dat kader verdwenen al 650 banen bij de divisie die pigmenten maakt.

Hoewel de conjunctuur moeilijk blijft, bevestigt BASF dit jaar een hogere omzet en winst dan in 2012 te zullen boeken. Toen ging er 72,1 miljard euro omzet in de boeken, waaruit een winst van 6,6 miljard euro werd gepuurd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud