Advertentie

Rosier ziet halfjaarwinst vervijfvoudigen

©Jan de Meuleneir

Meststoffenproducent Rosier heeft er een uitstekend eerste halfjaar op zitten. Het bedrijf, dat door een nakend (verplicht) overnamebod van hoofdaandeelhouder Borealis op weg is naar de beursuitgang, kon in 2012 uitgestelde leveringen alsnog doen, en krikte bovendien zijn marktaandeel op.

De omzet steeg 8 procent tot 139,7 miljoen euro. Nochtans stegen de volumes van Rosier met 14 procent, maar de lagere gemiddelde verkoopprijzen roomden een deel van die volumegroei af.

Toch wist Rosier zijn marges gevoelig op te krikken, en dat vertaalt zich in sterke groeipercentages bij de winstcijfers. Zo steeg het bedrijfsresultaat met liefst 250 procent tot 2,2 miljoen euro.

De nettowinst zette meer dan een vervijfvoudiging neer, van 0,3 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2012 tot 1,6 miljoen euro nu.

Ter herinnering: Rosier is op weg naar de beursexit. Hoofdaandeelhouder Borealis werkt aan een verplicht overnamebod nadat het door de overname van het Total-belang in de meststoffenproducent meerderheidsaandeelhouder werd met een belang van 56,86 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud