Advertentie

Schade aan Solar Impulse na ongeplande landing in Japan

De Solar Impulse staat aan de grond in Nagoya, in Japan. ©AFP

De Solar Impulse, het vliegtuig op zonne-energie, heeft schade opgelopen aan de rechtervleugel. Het vliegtuig moest maandag een ongeplande landing maken in Japan wegens slechte weersomstandigheden. Het vliegtuig, dat wordt gesponsord door het Belgische chemiebedrijf Solvay, is bezig aan een reis rond de wereld.

De Solar Impulse 2, het vliegtuig dat enkel op zonne-energie werkt, heeft schade aan de rechtervleugel na de landing van maandag. De herstelling zal minstens een week duren. Hoe toestel zal pas later deze maand zijn reis rond de wereld kunnen voortzetten.

Het vliegtuig staat voorlopig in Japan, op de luchthaven van Nagoya, in de eigen, opblaasbare loods van de Solar Impulse.

Het zonnevliegtuig was bezig aan zijn langste vlucht tot dusver, de oversteek van de Stille Oceaan, waarbij het van China naar Hawai moest vliegen, maar moest die vlucht onderbreken door het slechte weer. Eerder was de Solar Impulse ook langer dan gepland al in China aan de grond gebleven, wachtend op beter weer. 'De schade levert geen groot probleem op voor het project, maar het zorgt wel voor nog eens bijkomende vertraging', melden de piloten.

André Borschberg en Bertrand Piccard willen een reis rond de wereld maken met een vliegtuig dat uitsluitend op zonnepanelen werkt. Het Belgische chemiebedrijf Solvay is een belangrijke sponsor van het bedrijf. Solvay fabriceerde tal van onderdelen voor het vliegtuig.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud