Sioen betaalt 21 miljoen voor Franse fabriek

©Photo News

Het West-Vlaamse Sioen Industries neemt voor 21 miljoen euro de pvc-coatingactiviteit van de Amerikaanse groep Glen Raven over.

Een maand geleden had Sioen  al laten weten dat het interesse had in die tak. Concreet verwerft Sioen een productie-eenheid in buurt van Lyon en een verkoopkantoor in de VS. De fabriek maakt technisch textiel voor onder meer zonnewering, tentzeilen en dekzeilen voor vrachtwagens. De activiteit vertegenwoordigt een omzet van ongeveer 38 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van circa 2,9 miljoen euro. Ter vergelijking, Sioen haalde vorig jaar 68,6 miljoen euro ebitda. 

Sioen is sinds enkele jaren op overnamepad. Door een aaneenschakeling van deals nam het bedrijf in 2018 al de kaap van een half miljard euro omzet. Het begon met de overname van het Italiaanse Manifattura Fontana. Daarmee versterkte het zich in de wereld van geotextiel, stoffen die gebruikt worden voor de versteviging van bijvoorbeeld wegen en dijken. De West-Vlamingen kochten vervolgens de wereldmarktleider in zeildoeken, een producent van duikpakken en kogelvrije vesten en de grote overname van het Britse James Dewhurst was de kroon op het werk. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud