Solvay herstructureert soda-activiteiten

©BELGA

Het chemiebedrijf Solvay herschikt zijn soda-activiteiten, om de capaciteit van enkele productievestigingen beter te benutten en de kosten te drukken. De vraag naar natriumcarbonaat, zoals soda ook wordt genoemd, is in Europa geslonken.

Solvay, wereldwijd marktleider in soda, meldt dat de vraag naar soda in West- en Zuid-Europa is afgenomen, waardoor het chemiebedrijf kampt met overcapaciteit in sommige van zijn Europese productievestigingen. In de Verenigde Staten, Oost-Europa en het Midden-Oosten blijft de vraag 'voldoen', stelt het chemiebedrijf.

'Deze macro-economische ontwikkelingen vereisen een regionale aanpassing. Als marktleider zijn we vastbesloten onze activiteiten aan te passen en onze bevoorrading te bepalen in functie van de marktvraag, meer bepaald in het zuiden van Europa en het Middellandse Zeegebied', laat Pascal Juery optekenen, de general manager van de divisie Essential Chemicals bij Solvay.

Solvay zal de productie in Europa verminderen. Midden 2013 zal er een aangepast actieplan worden uitgevoerd, zo stelt het bedrijf. Meer details over mogelijke sluitingen van vestigingen, saneringen of jobverlies werden niet gegeven. Solvay produceert soda in negen fabrieken, in acht landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Bulgarije, Egypte en de VS.

In de Verenigde Staten zal Solvay de productie van soda met 15 procent opkrikken. Op die manier kan het naar eigen zeggen beter inspelen op de vraag uit Zuid-Amerika.

Soda is een chemisch product dat vooral wordt gebruikt in de productie van glas, detergenten en milieutoepassingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud