Advertentie

Solvay krimpt directie in onder nieuwe CEO

Ilham Kadri, de nieuwe CEO van Solvay. ©BELGAIMAGE

Het hoofd van hr en een ander lid van het directiecomité verlaten de chemiegroep. Het comité zal daardoor tot nader order maar vijf leden meer tellen.

De Bel20'er Solvay kondigt vrijdag een nieuwe organisatie aan van zijn directiecomité. Pascal Juéry en Cécile Tandeau de Marsac vertrekken als leden van dat comité en als topmanagers van de groep.

Tandeau de Marsac heeft, na zeven jaar als het hoofd van human resources van Solvay, beslist de groep te verlaten 'om zich te kunnen richten op persoonlijke projecten'. Ze blijft werkzaam in haar positie tot eind juni 2019. De vrouw speelde een sleutelrol in de belangrijke fasen van Solvays transformatie, zoals de integratie van de teams van Solvay en Rhodia, de teams van Cytec en van andere bedrijven die sindsdien deel uitmaken van de groep.

Juéry is sinds 2014 lid van de directie. Hij ziet onder meer toe op de performance chemicals (chemische tussenproducten) en op de verkoop van de polyamidetak aan BASF. Juéry heeft 'om persoonlijke redenen' besloten de groep te verlaten. Hij zal de verkoop van de polyamideactiviteiten blijven beheren en rapporteren aan Ilham Kadri, de nieuwe CEO, tot september 2019, wanneer hij de groep verlaat. Vanaf vrijdag neemt Kadri zijn andere verantwoordelijkheden ad interim over.

Volgens Solvay kondigden beiden hun vertrek intern al aan onder Kadri's voorganger Jean-Pierre Clamadieu. Het is dus niet duidelijk of er een verband is met het aantreden van Kadri. 

Vijf leden

Door hun vertrek zal het directiecomité alleszins maar uit vijf leden bestaan. Dat waren er een goed jaar geleden nog acht: in maart 2018 besloot ook de Amerikaan Roger Kearns te vertrekken. Samen met zijn vertrek meldde het concern de uitbreiding van de directie met drie nieuwe leden. Nu gaat de teller dus weer van zeven naar vijf, op zijn minst voorlopig.

Kadri zoomt in het persbericht ook nog in op de taken van het bestuur. 'Tijdens mijn evaluatie van Solvay heb ik van gedachten kunnen wisselen met veel medewerkers, vertegenwoordigers van de Europese Ondernemingsraad, klanten en investeerders. Vier punten kwamen steeds naar voren: de behoefte aan een gezamenlijke visie die zin geeft aan de activiteiten van de groep, de wens om de samenwerking in de teams te versterken, de klant moet centraal staan in alle initiatieven van Solvay, en de systematischere aandacht voor het rendement van investeringen.'

De leden van het directiecomité 'zetten zich dan ook individueel en collectief in voor een vlekkeloze uitvoering van de strategie ten dienste van de klant', luidt het nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud