Solvay opent zonnepanelenpark voor Apple

Het zonne-energiepark Solvay Solar Energy. ©solvay

Onder druk van Apple gaat Solvay alle materialen voor Apple-producten energieneutraal produceren.

Het zonne-energiepark Solvay Solar Energy in South Carolina werd maandag plechtig geopend. Het park telt 250.000 zonnepanelen, verspreid over de oppervlakte van 500 voetbalvelden.

Solvay zal de komende 15 jaar alle hernieuwbare energiecertificaten van het zonnepark, dat eigendom is van de projectontwikkelaar Dominion, opkopen om te voldoen aan de eisen die Apple  aan zijn leveranciers oplegt. Het komt erop neer dat de productie van Solvay-materialen voor iPhones en iPads volledig energieneutraal zal zijn. 

'Apple heeft resoluut gekozen voor duurzame energie. Twee jaar geleden kwamen ze naar ons met de vraag. Jullie zijn een grote leverancier van ons en een grote verbruiker van energie. Kunnen jullie hierbij helpen?', zei Jean-Pierre Clamadieu vandaag op de algemene aandeelhoudersvergadering.

Apple is een van de grootste klanten van Solvay, samen met onder andere Boeing. Solvay levert allerhande complexe kunststoffen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en het assemblageproces overleven. Denk aan de materialen rond de lens en de koptelefooningang, maar ook de herlaadbare batterijen hebben 'Solvay inside'. Solvay levert Apple aan vanuit tien vestigingen in zes landen. 

Apple zelf draait naar eigen zeggen al volledig op hernieuwbare energie, en intussen hebben 23 leveranciers - Solvay meegerekend - zich geëngageerd om het voorbeeld van de techgigant te volgen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud