Solvay rondt overname Shunshield Chemicals af

Foto Belga

Solvay heeft een controlerend belang verworven in Sunshield Chemicals, een Indiase producent van oppervlakte-actieve stoffen. De tak Novecare kan hierdoor haar productengamma in India sneller ontwikkelen.

De overname was reeds in september aangekondigd, maar werd nu afgerond. Sunshield Chemicals realiseerde in het boekjaar 2011/2012 een netto-omzet van 943 miljoen roepie (13,5 miljoen euro). Het bedrijf produceert en exporteert oppervlakte-actieve stoffen, crosslinkers en antioxidanten, en bezit een productie-eenheid in de buurt van Mumbai. De producten worden toegepast in landbouwchemicaliën, coatings, industriële toepassingen en producten voor huiselijk gebruik en persoonlijke verzorging, legt Solvay uit in een persbericht.

Sunshield Chemicals Limited is gevestigd in Mumbai en staat genoteerd op de beurs van Bombay.

De 'global business unit' Novecare van Solvay realiseerde in 2011 een netto-omzet van ongeveer 1,6 miljard euro en is volgens de groep 'een wereldwijde en toonaangevende ontwikkelaar en producent van oppervlakte-actieve stoffen, oplosmiddelen en speciale polymeren'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud