Solvay-topman Clamadieu: 'Welkom bij EDF'

Jean-Pierre Clamadieu, ceo van Solvay ©BELGA

'Welkom bij EDF', grapte Jean-Pierre Clamadieu, de topman van Solvay, bij aanvang van een lunch met journalisten in het Solvay-hoofdkwartier in Brussel. 'Ik was verrast in de Franse pers te lezen dat ik de volgende CEO van het Franse elektriciteitsbedrijf EDF word. Voor alle duidelijkheid: dat is niet waar. Ik ben van plan de transformatie bij Solvay af te maken.'

Clamadieu, die kort na de overname van Rhodia in mei 2012 de fakkel van Christian Jourquin als CEO van Solvay overnam, ontkent berichten in de Franse media als zou hij CEO worden van de Franse energiegroep EDF. De Franse president François Hollande zou beslist hebben het mandaat van de huidige topman van EDF, Henri Proglio, niet te verlengen. Het mandaat van Proglio loopt in november af.

Het is niet de eerste keer dat geruchten over een overstap van Clamadieu de kop opsteken. Hij werd ook al genoemd als topman van de nucleaire groep Areva. Insiders beweren dat Clamadieu heel ambitieus is en graag naar het Franse bedrijfsleven zou terugkeren. Maar de Fransman blijft dus naar eigen zeggen nog een tijdje bij Solvay.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud