Advertentie

Tack betaalt recordprijs voor Tessenderlo-aandelen

Luc Tack bouwt gestaag voort aan zijn belang in Tessenderlo ©CREDIT: ImageDesk.be / Lieven Van Assche

Luc Tack heeft vorige week voor 4,5 miljoen euro Tessenderlo-aandelen gekocht. Hij betaalde een recordprijs per aandeel.

Luc Tack, de topman van Picanol en Tessenderlo  , was vorige week bijzonder actief op de Brusselse beurs. Hij dreef via Verbrugge (dochterbedrijf van Picanol) zijn belang in Tessenderlo op door de aankoop van vier aandelenpakketten.

Vorige vrijdag betaalde hij voor een pakket van 28.000 stuks een gemiddelde prijs van 35,79 euro. Nooit eerder betaalde Tack zo veel voor Tessenderlo-aandelen.

Het geeft aan dat de ondernemer steeds meer overtuigd is over de toekomst van het chemiebedrijf. Tack koopt met de regelmaat van de klok aandelen bij, maar het voorbije jaar leek hij telkens op de pauzeknop te duwen zodra de aandelenkoers boven 30 euro ging. Die tijd is voorbij.

De recordprijs die Tack neerlegt, bewijst ook dat beleggers vorig jaar gelijk hadden om de geplande fusie tussen Picanol en Tessenderlo tegen te houden. Luc Tack stelde voor de twee bedrijven in elkaar te schuiven en waardeerde Tessenderlo daarbij op 31,50 euro, aanzienlijk onder de prijs die Tack vandaag bereid is te betalen.

Tack heeft intussen meer dan 40 procent van het chemiebedrijf in handen. Hij maakte zijn entree bij Tessenderlo in 2013 door een belang van 27,6 van de Franse staat over te nemen. Via een kapitaalverhoging met voorkeurrecht kon hij zijn belang boven de belangrijke drempel van 30 procent opdrijven zonder een controlepremie te moeten betalen

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud