Tack koopt extra Tessenderlo-belang

Luc Tack koopt de Tessenderlo-aandelen via Symphony Mills, één van de vehikels waarmee hij Picanol controleert. ©BELGA

Ondernemer Luc Tack heeft via het vehikel Symphony Mills voor 5 miljoen euro Tessenderlo-aandelen bijgekocht. Via Picanol houdt Tack al een belang van 27,5 procent aan in Tessenderlo.

Dat blijkt uit de insidermeldingen van de beurswaakhond FSMA. In totaal verwierf Tack een bijkomend belang van 0,7 procent in Tessenderlo. Dat gebeurde via Symphony Mills, een van de vehikels waarmee hij de Ieperse weefgetouwenfabrikant Picanol  controleert.

Het is de eerste investering van Tack in Tessenderlo buiten Picanol om. In de zomer van vorig jaar sloot Picanol een akkoord om het referentiebelang van 27,5 procent van de Franse staat in Tessenderlo over te nemen voor 192 miljoen euro (een belang dat wordt aangehouden via Verbrugge NV). 

Luc Tack kocht op 18, 19 en 22 september alles samen 224.315 aandelen voor een totaalbedrag van 5.001.613 euro. Hij kocht het belang via zijn investeringsvehikel Symphony Mills. Het aandelenpakket vertegenwoordigt een belang van 0,7 procent van Tessenderlo. 

De extra aankopen komen er bovendien aan de vooravond van de kapitaalverhoging die Tessenderlo plant. De chemiegroep liet vorige week weten dat ze 150 à 200 miljoen euro wil ophalen via de uitgifte van nieuwe aandelen. Veel informatie over de operatie werd nog niet vrijgegeven, het is eerst wachten op het fiat van de aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering op 29 oktober. 

Door zich verder te engageren bij Tessenderlo, geeft Tack het signaal naar de markt dat hij vertrouwen heeft in de turnaround van de groep. Veel meer heeft de belegger voorlopig niet om op voort te gaan bij het aandeel. 'Wie aandelen Tessenderlo heeft op koopt, zegt eigenlijk dat hij min of meer blind vertrouwen heeft in Tack, want heel veel communiceert het bedrijf niet', zo reageerde ING analist Filip De Pauw vorige week bij de melding van de kapitaalverhoging. 

Het aandeel van Tessenderlo steeg sinds het begin van dit jaar al 15 procent. Deze week nog kondigde de groep aan verder te investeren in zijn site in Ham, waar een nieuwe productie zal worden opgestart voor calciumchloride. Het is van 1984 geleden dat het bedrijf nog een nieuwe fabriek bouwde in België.

Tack bouwde de voorbije een sterke reputatie op als bedrijvenbouwer. Hij bouwde belangen uit in de textielindustrie (stoffen, matrassen) en de vrachtwagenservice en hij trok Picanol weer recht na een donkere periode. Dat laatste nummer hoopt hij nu netjes over te doen bij Tessenderlo. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud