Tessenderlo-topman Coenen voorzitter chemiefederatie

Frank Coenen. (foto belga)

Frank Coenen, de CEO van Tessenderlo Group, neemt vandaag donderdag de voorzitterstaak over bij essencia, de federatie van de chemische industrie en life sciences.

De voorzitterswissel vond plaats bij de uitreiking van de essencia Innovation Award.

Coenen neemt de fakkel over van Wouter De Geest, de gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen. De Geest blijft lid van de raad van bestuur. De opvolger prees De Geest omdat hij de rol van essencia in de dialoog met de overheid en het brede maatschappelijke middenveld, zoals de milieu- en de vakbeweging, heeft versterkt. Hij wil die dialoog voortzetten en de klemtoon leggen op innovatie.

Sinds begin 2010 staat Frank Coenen (°1959) aan het hoofd van Tessenderlo Group, dat wereldwijd ongeveer 7.500 werknemers heeft. Hij is van opleiding scheikundig ingenieur, aangevuld met managementopleidingen. Hij startte zijn loopbaan aan de UGent als onderzoeker en ingenieur bij staalbedrijf Sidmar. Vervolgens werkte hij 20 jaar bij het chemie- en farmabedrijf UCB, in internationale managementfuncties. In 2006 maakte hij de overstap naar Tessenderlo, waar hij in 2009 operationeel directeur werd en in 2010 CEO.

Coenen is eveneens bestuurder bij VKW Limburg en bij Voka.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud