Tielts dak voor Wk-stadion in Brasilia

Het Estadio Nacional van Brasilia tijdens de Confederatiebeker ©REUTERS

Het vernieuwde voetbalstadion Estadio Nacional in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia heeft een Belgisch dak. De binnenring van de dakconstructie van het stadion dat gebruikt zal worden voor het wereldkampioenschap voetbal, werd gemaakt in de Tieltse vestiging van Bayer.

Daar pakte het bedrijf woensdag mee uit. Bayer heeft polycarbonaatplaten aangeleverd voor het WK-stadion. In totaal is 7.500 vierkante meter van de constructie 'Belgisch'.

Het gaat om een binnenring van achttien meter, goed voor een gewicht van 110 ton. De ring, te vergelijken met de middenstructuur van een fietswiel, houdt een overkoepelend membraan op.

De keuze viel op Bayer door de onbreekbaarheid en hun dubbelzijdige UV-bescherming, gecombineerd met een uitstekende lichtdoorlaatbaarheid, klinkt het. Bovendien is het materiaal vrij licht.

'Omdat het voetbaltoernooi dichtbij komt, willen we hier eens mee uitpakken. De platen liggen er al een tijdje en deden al dienst tijdens de Confederations Cup van vorig jaar', zegt sitemanager Gertjan Venema.

Bayer is niet aan zijn proefstuk toe, want werkte ook al mee aan stadions voor de vorige voetbalkampioenschappen en ook de Olympische Spelen in Peking. En er zitten nog een paar projecten in de pijplijn, maar Bayer liet het achterste van zijn tong niet zien.

De Tieltse vestiging maakt al sinds 1999 deel uit van Bayer. Er werken 140 arbeidskrachten. Normaal produceert deze vestiging vooral machineafschermingen, maar ook fietshelmen, reclameborden en lichtkappen. Hun producten worden ook ingezet voor bouwtoepassingen.

Op 15 juni geven Zwitserland en Ecuador elkaar partij in het stadion. Als België de groepsfase én vervolgens de achtste finale (in Salvador) wint, spelen de Rode Duivels er op zaterdag 5 juli de kwartfinale. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud