Verlies in Roundup-proces maakt Bayer 8 miljard lichter op beurs

©AFP

De Duitse chemiegigant Bayer verliest woensdagochtend ruim een tiende van zijn beurswaarde nadat het bedrijf in het zand beet in een belangrijke Amerikaanse rechtszaak.

Een rechtbankjury in San Francisco oordeelde dinsdag dat de kanker die de Amerikaan Edwin Hardeman opliep wel degelijk te wijten is aan het gebruik van Bayers onkruidverdelger Roundup.

In een tweede ronde moet de jury nu uitmaken of Bayer daarvoor verantwoordelijk is. Bayer werd pas vorig jaar eigenaar van Roundup, via de overname van het Amerikaanse Monsanto.

Aandeel in het rood

De beleggers zijn er in elk geval niet gerust op. Bij de beursopening in Frankfurt dook het aandeel woensdag meteen ruim 10 procent in het rood naar 62,2 euro. Een half uurtje later liep het verlies al op tot meer dan 12 procent, wat overeenkomt met een verdampte beurswaarde van bijna 8 miljard euro.

Sinds de overname van Monsanto afgelopen juni, voor 63 miljard dollar, was het aandeel van Bayer al ongeveer een derde goedkoper. Nog vóór de juridische miljardenstrop opdook, stelden beleggers zich flink wat vragen over het hoge prijskaartje van de met schulden gefinancierde Monsanto-deal. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud