Advertentie

55 jobs weg bij winkelinrichter New Store Europe

New Store Europe zorgde onder meer voor de inrichting van vijf nieuwe winkels van JBC. ©New Store Europe

De vestiging van winkelinrichter New Store Europe in het Kempense Grobbendonk zal het faillissement aanvragen. Dat de vestiging de boeken moet sluiten, ligt in de nasleep van het faillissement bij het Noorse moederbedrijf. 55 jobs staan op de helling.

De Noorse moedergroep New Store Europe werd gisteren al failliet verklaard. Eigenaar Hercules, een investeringsgroep, besloot om de groep failliet te laten gaan, nadat de winkelinrichter zich mispakte aan enkele verliezen in het Verenigd Koninkrijk. In de Noorse pers was gisteren te lezen dat voor de lokale banen alles in het werk gesteld ging worden voor een doorstart, maar dat 'voor de buitenlandse filialen er veel onduidelijkheid is'. 

De site in Grobbendonk maakt nu bekend het faillissement te zullen aanvragen. Grobbendonk is een aparte vennootschap die los staat van Noorwegen, maar de financiële moeilijkheden daar werken dus wel door tot in ons land. 55 personen zouden hun job kunnen verliezen. New Store Europe had enkele belangrijke klanten. Het kleedde de winkels aan van onder meer JBC en Belgacom. 

Bij het bedrijf is er voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens de bedrijfsinformatiedatabank Graydon was er in 2013 een nettoverlies van 0,8 miljoen euro op een omzet van 8 miljoen euro. New Store Europe was in ongeveer 30 landen actief en stelde in totaal 700 mensen te werk. In 2013 boekte de hele groep een omzet van 177 miljoen euro, met een operationeel verlies van 11 miljoen euro. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud