'AB InBev bereid bod op SABMiller te verhogen'

Carlos Brito, CEO van AB InBev ©Bloomberg

Bierreus AB InBev is bereid om de volgende dagen een nieuw, verhoogd bod op SABMiller te lanceren om een Colombiaanse grootaandeelhouder te overtuigen. Dat schrijft Sunday Times.

Volgens de Britse krant overweegt AB InBev het bod te verhogen tot 43 à 44 pond per aandeel SABMiller . Persbureau Reuters voegt er nog aan toe dat een verhoging tot 45 pond of meer - zoals sommige analisten suggereren - onwaarschijnlijk is. 

Beleggers verkiezen in afwachting van concreet nieuws in de overnamesaga even de kat uit de boom te kijken: AB InBev noteert in de vroege handel op de Brusselse beurs een fractie hoger, SABMiller gaat licht lager. 

Het huidige bod ligt op 42,15 pond. Het hogere bod zou er nog komen voor de deadline van woensdag. Tegen die dag moet AB InBev ofwel met een formeel bod komen, ofwel zes maanden lang alle overnameplannen opbergen.

Het verbeterde bod moet de Colombiaanse familie Santo Domingo over de streep trekken. Die bezit 14 procent van SABMiller. Met de Colombianen erbij zou AB InBev meer dan 40 procent van de aandelen SABMiller achter zich hebben, aangezien de Amerikaanse tabaksreus Altria (27%) al instemde met de overname. Nog volgens de krant is AB InBev ook bereid zijn bod in te trekken als SAB Miller bepaalde toegevingen weigert.

Stellingenoorlog

De Belgisch-Braziliaanse bierreus maakte vorige week een bod van 92 miljard euro publiek op SABMiller, dat de Brits-Afrikaanse brouwer meteen als ruim onvoldoende afwees. Er volgde meteen een stellingenoorlog tussen beide giganten.

ABInBev-CEO Carlos Brito noemde de reactie van de raad van bestuur van SABMiller 'ongeloofwaardig' en riep de aandeelhouders van de groep op de kans op een royaal bod niet te laten liggen. Daarop kwam SABMiller zelf met een charme-offensief tegenover de eigen aandeelhouders, met de belofte de kostenbesparingen te verdubbelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud