Advertentie

Acht Belgen bij beste bierbestemmingen

In de top-50 van de beste bestemmingen ter wereld voor bierliefhebbers staan acht Belgische zaken. De gereputeerde bierwebsite RateBeer publiceerde zaterdag de ranglijst van de beste cafés, brouwertapzalen, bierrestaurants en bierwinkels ter wereld.

Restaurant Akkurat uit Stockholm voert de wereldranglijst aan, gevolgd door het Vlaams-Brabantse volkscafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ (Eizeringen) dat op één jaar tijd van de zestiende plaats naar nummer 2 klom. Biercab uit Barcelona is derde en Mikkeler & Friends (Kopenhagen) vierde. Het Antwerpse cafe Kulminator vervolledigt de top-5. 

De zes andere Belgische adressen in de top-50 zijn De Heeren van Liedekercke (nr. 15), Chez Moeder Lambic Fontainas (21), Cantillon (27), Chez Moeder Lambic Saint-Gilles (28), ’t Brugs Beertje (30) en brouwerij Alvinne (42).

In de categorie ‘beste café’ krijgen vijf Belgische zaken een gouden Ratebeer 2014-award: Kulminator, In de Verzekering tegen de Grote Dorst, ’t Brugs Beertje, Chez Moeder Lambic Saint-Gilles en Chez Moeder Lambic Fontainas. In de categorie ‘best brewer tap room’ vielen Cantillon, Alvinne, De Dolle Brouwers en brouwerij 3 Fonteinen in de prijzen. In de categorie ‘beste bierrestaurant’ vielen naast De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw) ook Nüetnigenough (Brussel), Le Bier Circus (Brussel), restaurant 3 Fonteinen (Beersel) en ’t Hommelhof (Watou) in de prijzen.

In de categorie 'beste bierwinkel' kregen vijf Belgische handelszaken een gouden award: Dranken Geers (Oostakker), Mi-Houblon (Aarlen), het Oude Schooltje van de Struise Brouwers (Oostvleteren), de Gentse drankencentrale De Hopduvel en bierhandel Willems & Zoon (Grobbendonk). 


De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers, die naar aanleiding van hun bezoek aan een handelszaak een waardering geven via de Ratebeer-website. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud