Adidas waarschuwt voor groeivertraging

Kasper Rorsted, de CEO van Adidas. Adidas is de belangrijkste participatie van de holding GBL. ©Bloomberg

Het Duitse sportmerk boekte vorig jaar recordresultaten, maar door 'bevoorradingsproblemen' zal de groei in 2019 vertragen.

Adidas rekent voor 2019 op 5 tot 8 procent omzetgroei (bij constante wisselkoersen) tegenover 8 procent vorig jaar.

'We zien een sterke vraag naar producten in het middensegment, maar we zullen die vraag niet meteen kunnen dekken door tekorten in de bevoorradingsketen', klinkt het. De problemen zullen vooral een negatieve impact hebben op de verkopen in de Verenigde Staten. In Europa verwacht Adidas dit jaar vooruitgang te boeken, na een moeilijke periode met hevige concurrentie van Nike.

GBL

Adidas is voor 7,5 procent in handen van GBL. Het is de belangrijkste participatie van de holding. Het aandelenpakket heeft een waarde van zowat 3 miljard euro. 

Ondanks de tegenvallende prognoses zal Adidas in 2019 opnieuw een recordprestatie neerzetten. Behalve op omzetgroei, rekent het management ook op een stijging van de operationele winstmarge tot 11,3 à 11,5 procent (tegenover 10,8 procent).

De nettowinst wordt begroot op 1,9 à 1,95 miljard euro. Dat is dus minstens 10 procent beter dan in 2018, wat ook al een recordjaar was. 

Adidas had eind vorig jaar een nettocashpositie van 959 miljoen euro. Aandeelhouders worden dan ook in de watten gelegd dit jaar, met een dividendstijging van 29 procent en de geplande inkoop van eigen aandelen ter waarde van 800 miljoen euro. Dat laatste maakt deel uit van een breder inkoopprogramma van 3 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud