'Ahold Delhaize aast op Amerikaanse Kroger'

©BELGA

Wall Street speculeert volop op Amerikaanse overnameplannen na nieuwe geruchten op Twitter.

Een anonieme Amerikaanse trader had dinsdag op Twitter laten verstaan dat Ahold Delhaize  adviseurs had aangesteld om een overname van het Amerikaanse Kroger te bekijken. De anonieme twitteraar had zelfs geen 280 tekens nodig om retailbeleggers in de hoogste staat van paraatheid te brengen.

Meteen nadat het bericht was verschenen noteerde het aandeel Kroger   - de tweede kruideniersketen van de VS - al ruim 3 procent hoger op de beurs van New York, de beste dagprestatie sinds eind augustus.

Hooggespannen zenuwen

Bij Ahold Delhaize bleek tot dusver niemand bereikbaar voor commentaar. Maar de koersreactie geeft meteen aan hoe hooggespannen de zenuwen tegenwoordig wel staan in retailland.

Sinds de Amerikaanse e-commercereus Amazon de supermarktketen Whole Foods overnam, is het voor de klassieke spelers duidelijk geworden dat ze zich moeten wapenen voor een mogelijke prijzenoorlog. Meteen nadat Amazon de overname van Whole Foods juridisch rond had, lanceerde de groep al een zwaar offensief tegen de concurrerende retailers. 

Consolidatiegolf

In de nasleep daarvan voorspelden analisten een verdere consolidatiegolf in de Amerikaanse supermarktbranche. De Amerikaanse zakenbank Bernstein linkte daarbij Ahold Delhaize expliciet aan Kroger. Al zag Bernstein Ahold Delhaize toen veeleer als prooi. Kroger zou de Amerikaanse activiteiten van de Nederlands-Belgische groep kunnen gebruiken als reddingsboei om de storm te overleven die Amazon loslaat op de sector. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud