Aldi start met thuisleveringen in VS

Aldi gaat boodschappen thuis leveren in de Verenigde Staten. ©BELGAIMAGE

De Duitse supermarktketen gaat het gevecht aan met Amazon.

De Amerikaanse start-up Instacart levert vanaf deze maand online bestelde Aldi-boodschappen aan Amerikaanse gezinnen. De klanten van de Duitse retailer kunnen hun boodschappen, waaronder groenten en fruit, binnen het uur laten bezorgen. 

Instacart

Uber, maar dan voor boodschappen. Dat is in het kort Instacart, een van de vele bedrijven in de populaire on demand economy. Instacart maakt het mogelijk met enkele duwen op je smartphone boodschappen te bestellen. Het brengt je boodschappen tot aan je deur voor de prijs van je rekening plus 4 dollar. Het bedrijf is al actief in 1.200 steden in 25 staten in de VS en is 3,4 miljard dollar waard.

Het bedrijf werd opgericht in 2012 door Apoorva Mehta, die voordien bij Amazon werkte. 

De beslissing van Aldi om zijn online boodschappenservices sneller uit te rollen, komt er nadat Amazon de sector heeft doen daveren door de supermarktketen Whole Foods te kopen. 'Sinds Amazon de oorlog verklaarde aan elke supermarkt en buurtwinkel in de Verenigde Staten, is iedereen in rep en roer', zegt Dacyl Armendariz, woordvoerder van Instacart. 

De boodschappendienst gaat van start in Los Angeles, Atlanta en Dallas, met 'mogelijke toekomstige uitbreidingen' naar andere steden.

Instacart biedt traditionele supermarkten transportdiensten aan om met online shopping te concurreren. Het bedrijf werkt ook al samen met Ahold Delhaize.

De start-up is niet van de minste. Sinds de laatste kapitaalinjectie van 400 miljoen dollar in maart is het bedrijf 3,4 miljard dollar waard. Het is wel nog niet winstgevend. Net zoals de traditionele supermarkten vrezen ook de leveringsdiensten zoals Instacart de onlineretailer Amazon met zijn boodschappendienst Amazon Fresh.

Aldi (Süd; de Belgische winkels vallen onder Aldi Nord) landde 40 jaar geleden in de VS. Sindsdien heeft het 1.700 winkels in 35 staten neergepoot, 

Directe concurrent Lidl betrad recentelijk ook de Amerikaanse markt. Tegen volgende zomer wil hij 100 winkels aan de oostkust.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud