Advertentie

Belg wordt CEO bij Nivea-maker Beiersdorf

Stefan De Loecker werkte twintig jaar bij de voedingsreus Nestlé. Hij wordt bij Beiersdorf de baas van 19.000 werknemers. ©Bloomberg

De Hamburgse multinational Beiersdorf wil de Antwerpenaar Stefan De Loecker aanduiden als nieuwe CEO.

Dat meldt het Duitse weekblad Manager Magazin.

Het moederbedrijf van Nivea maakte in juni bekend dat het contract van CEO Stefan Heidenreich (55), dat liep tot eind 2019, niet verlengd wordt. Heidenreich zou dat 'vriendschappelijk' hebben afgesproken met de raad van bestuur.

Stefan De Loecker werd op dat moment gepromoveerd tot vice-CEO van Beiersdorf . Daardoor kreeg hij, naast de supply chain en de belangrijke markten Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, India en Rusland, ook de verantwoordelijkheid voor de strategie van het bedrijf in handen. Het is dus geen verrassing dat Belg vanaf december de stoel van Heidenreich mag bezetten.

19.000
werknemers
De Loecker wordt bij Beiersdorf de baas van 19.000 werknemers.

De Loecker (51) werkt sinds 2012 voor Beiersdorf. De Antwerpenaar begon zijn loopbaan in België bij de Zwitserse voedingsgigant Nestlé, waar hij uiteindelijk twintig jaar zou blijven, onder meer als CEO van Nestlé Rusland. Nadien was hij korte tijd actief bij de Britse supermarktketen Tesco

Duitsland is voor De Loecker geen onbekend terrein. Hij werkte enkele jaren voor Nestlé in Duisland en werd geboren in de stad Siegen, waar België lange tijd een legerkazerne had.

Nivea en Labello

De Loecker wordt bij Beiersdorf de baas van 19.000 werknemers. Het beursgenoteerde bedrijf uit Hamburg, opgericht in 1882, draaide vorig jaar een omzet van 7,1 miljard euro en een bedrijfswinst (ebit) van 1 miljard euro. De Duitse familie Herz, die steevast bovenaan de lijstjes van rijkste Duitse prijken, heeft 51 procent van het bedrijf in handen. 

Beiersdorf is vooral bekend als producent van de Nivea-cremès, maar heeft ook merken als de lippenbalsem Labello en de pleisters van Hansaplast.

De top van Beiersdorf heeft een woelig jaar achter de rug. Eerder dit jaar verliet ook financieel directeur Jesper Andersen het bedrijf. Dessi Temperley, de investor relations manager van Nestlé, verving hem. Beiersdorf wilde de aanstelling van De Loecker niet bevestigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud