Belgisch bedrijf maakt wielertruitjes in Colombia

Danny Segers, de CEO van Bioracer. ©Dries Luyten

Het Belgische Bioracer heeft in Colombia een fabriek overgenomen. CEO Danny Segers hoopt van daaruit de rest van het Amerikaanse continent te bedienen.

Bioracer maakt wielerkledij voor verschillende merken. Het deed dat tot voor kort vanuit België, Tsjechië, Roemenië en Macedonië. Onlangs nam het in Medellin een fabriek van het Colombiaanse merk Zerie over. Er werken nu 25 mensen die 2.000 stuks per week produceren, maar dat is volgens Segers nog schaalbaar.

Het is de bedoeling om ook elders op het continent te leveren. 'Vanuit Europa importeren in de Verenigde Staten bleek niet haalbaar door de importtarieven, maar in Amerika zijn er vrijhandelszones', legt Segers uit. Tegen 2030 hoopt het bedrijf in Colombia een omzet van 10 miljoen euro te halen.

Narcos

Colombia is een wielerland, maar het heeft zijn reputatie niet mee. 'Voor mij is het een positieve ervaring geweest. ProColombia, de Colombiaanse versie van Flanders Investment & Trade (dat export ondersteunt, red), is erg proactief. De contacten verlopen goed en ik heb zelfs de president ontmoet. Ik zou er perfect kunnen wonen. Het beeld uit de televisiereeks 'Narcos' strookt niet met hoe ik het ervaar.'

Met Colombia erbij telt het bedrijf nu 380 werknemers, van wie ongeveer 75 in België. Segers is ambitieus. 'Op termijn denken we aan productie in Azië', zegt hij. 'Daar willen we 100 miljoen euro omzet halen in 2030, maar het is geen noodzaak. Er zou dan wel een overname in zitten. De laatste vier jaar zijn we verdubbeld van 14 naar 28 miljoen euro. Onze groei moet gezond zijn: elk jaar 10 tot 15 procent erbij zou goed zijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect