Belgische topman Heineken geeft fakkel door

Van Boxmeer werkte 15 jaar als CEO voor de Nederlandse brouwer.

De Belgische topman van Heineken, Jean-François van Boxmeer, geeft in juni de fakkel door aan de Nederlander Dolf van den Brink. Van Boxmeer werkte 15 jaar als CEO voor de Nederlandse brouwer.

' Voor mijn Belgische vrienden werk ik voor het verkeerde bier', lachte Van Boxmeer twee jaar geleden nog tijdens een interview met deze krant. Dat gegrinnik kan nu ophouden, want de Mechelaar stopt in juni als CEO van Heineken. Van Boxmeer, die in Namen economie studeerde, was een one company man en klom geleidelijk aan op de ladder om in 2005 de rol van CEO over te nemen bij een van de grootste multinationals van Nederland. 

Hij wordt opgevolgd door de Nederlander van den Brink, die intussen al 20 jaar bij Heineken werkt. Van den Brink leidt momenteel de afdeling Azië-Pacific. 

Heineken was in 2018 goed voor 26,8 miljard euro omzet, 80.000 werknemers en een nettowinst van 1,9 miljard euro. Heineken heeft onder meer ook de van oorsprong Belgische biermerken Maes, Grimbergen, Affligem en Mort Subite in de portefeuille.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect