Brantano-eigenaar haalt 32 miljoen euro op

Dieter Penninckx ©Diego Franssens

R&S Retail, de eigenaar van Brantano, Miss Etam en Fred & Ginger, haalt 32 miljoen euro vers kapitaal op. Dat moet onder andere dienen om 100 Brantano-winkels te vernieuwen.

R&S Retail is een kledinggroep waar Belgen de plak zwaaien. De meerderheid van de aandelen is in handen van kleppers als Emile Lathouwers (AS Adventure), Wouter Torfs en Dieter Penninckx.

Die laatste stampte de Mechelse kledinggroep FNG (Fred & Ginger) uit de grond en fuseerde die eerder dit jaar met de Nederlandse concurrent R&S Retail. Zo ruilde Penninckx zijn beursnotering in Brussel in voor een in Amsterdam.

Intussen is R&S Retail ook de eigenaar van winkelketens Brantano en Miss Etam, haalt het een omzet van zo'n half miljard euro en telt het 3.500 werknemers. 

Diamant

'Brantano is een diamant met heel wat stof op', zei Penninckx eerder in een interview. Om dat stof eraf te halen, trekt R&S Retail 50 miljoen euro uit. Bovendien heeft R&S Retail ook plannen buiten België en Nederland. 'We zullen overnamekansen in Europa grijpen', klinkt het. 

R&S Retail  geeft de nieuwe aandelen uit tegen 32 euro per stuk. Oorspronkelijk was sprake van 1,60 euro per aandeel, maar intussen voerde het bedrijf een omgekeerde aandelensplit door, waarbij aandeelhouders 1 nieuw aandeel kregen per 20 oude.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud