Delhaize-boodschappen aan huis? Eén week wachten

©Hollandse Hoogte

De nieuwe thuisleverdienst van Delhaize is een doorslaand succes. In sommige Vlaamse steden loopt de wachttijd op boodschappen op tot een week.

Wie vandaag boodschappen bestelt in Gent, moet tot volgende week vrijdag wachten tot Delhaize die aan huis kan leveren. In Brussel en Antwerpen bedraagt de wachttijd een stevige vijf dagen. 

Delhaize bevestigt de lange wachttijden. 'We krijgen honderden bestellingen per dag binnen. We hebben dat niet onderschat, we zitten nog in de fase dat we aan het aftasten zijn. Dit bewijst vooral dat onze nieuwe dienst een enorm succes is', zegt woordvoerder Roel Dekelver.

'We komen tegemoet aan een vraag die duidelijk bestond, maar tot voor kort nog niet ingelost werd. We zijn nog maar net bezig, en dan is het logisch dat er nog kinderziektes zijn. We gaan op korte termijn de capaciteit verhogen en kijken hoe we de bestelwagens nog beter verschillende leveringen kunnen laten combineren. Dat zou de wachttijden op korte termijn redelijker moeten maken.'

Wat Delhaize met redelijk bedoelt, is moeilijk te zeggen. 'We willen ons nergens op vastpinnen', aldus Dekelver. 'We kunnen niet beloven dat het snel mogelijk wordt om 's avonds te bestellen en de volgende dag uw boodschappen aan huis te krijgen. De meeste mensen zitten daar ook niet op te wachten. Die bestellen twee-drie dagen op voorhand.'

Delhaize rekent 9,95 euro aan voor de leverdienst aan huis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect