Eigenaar The Body Shop aast op icoon Avon

The Body Shop gaat onder zijn Braziliaanse eigenaars op overnamepad. ©BLOOMBERG NEWS

De Braziliaanse cosmeticagroep Natura Cosméticos bevestigt verregaande overnamegesprekken met het Amerikaanse Avon.

De Amerikaanse cosmeticaproducent Avon Products komt mogelijk in handen van het Braziliaanse Natura Cosméticos, het moederbedrijf van onder meer The Body Shop. Natura bevestigde woensdag dat het verregaande onderhandelingen voert met Avon.

De Britse zakenkrant Financial Times en de Amerikaanse The Wall Street Journal meldden eerder dat de twee bedrijven al zo goed als een deal hebben bereikt. Volgens The Wall Street Journal hebben de raden van bestuur van beide bedrijven hun zegen gegeven. Financial Times meent te weten dat het een pure aandelendeal wordt die Avon waardeert op meer dan 2 miljard dollar.

Tupperware

Dat is een stuk meer dan de 1,4 miljard dollar op basis van de slotkoers van Avon dinsdag op Wall Street. De aandelen noteren in de VS, maar formeel is Avon een Brits bedrijf. Niettemin is het een Amerikaans icoon dat in 1886 ontstond en in de VS pionierde met thuisverkoop via party's, bij ons vooral bekend van Tupperware.

Avon heeft al jaren te lijden onder dalende verkopen, onder meer omdat het de kracht van e-commerce onderschatte, en voerde al diverse reorganisaties door. Marktaandeel ging verloren aan concurrenten als Estée Lauder en L'Oréal en in januari werden nog 2.300 banen geschrapt. De Noord-Amerikaanse tak werd al in april verkocht aan het Koreaanse LG Household & Health Care. Nu kan dus de rest volgen. De private-equitygroep Cerberus is een grote partij in het kapitaal van Avon.

Natura nam enkele jaren geleden de winkels van The Body Shop over van L'Oréal. Ook zijn de Brazilianen eigenaar van het schoonheidsproductenmerk Aesop. Bij Avon staat de Nederlander Jan Zijderveld aan het roer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect