Eindelijk, Fountain heeft een nieuwe CEO

©Lieven Van Assche

Na een jaar zoeken heeft de noodlijdende warmedrankengroep Fountain een nieuwe CEO gevonden: Patrick Rinaldi, die carrière maakte bij onder andere Procter & Gamble en Gillette.

Fountain  zit in de hoek waar de klappen vallen. De hoofdaandeelhouders - waaronder de familie Van de Vyvere en Marc Coucke - pompten vier jaar geleden nog 5 miljoen euro extra in het bedrijf, maar de donderwolken blijven hangen. 

De omzet zakte vorig jaar nog maar eens met 7,4 procent tot 27 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) ging 22 procent onderuit tot 2 miljoen euro waardoor de afspraken met de schuldeisers voor de tweede keer op korte tijd niet werden nageleefd. De nettowinst kwam uit op 0,4 miljoen euro.

Met de aanstelling van Patrick Rinaldi als nieuwe CEO is Fountain aan zijn vierde topman sinds 2014 toe. Rinaldi wacht een moeilijke taak om het bedrijf een nieuw elan te geven, al zijn er enkele strohalmen waar Rinaldi zich aan kan vastklampen.

Fountain nam vorig jaar maatregelen waardoor de operationele kosten met 1,1 miljoen euro gereduceerd werden. En de tweede jaarhelft toonde vorig jaar al tekenen van beterschap. 'En in januari en februari zien we dat die tendens zich verder zet. De erosie van de omzet vertraagt.'

Het spreekt voor zich dat Fountain zijn aandeelhouders geen dividend uitkeert, en ook tot 2021 hoeven die daar niet op te rekenen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud