Facebook zet aanval in op zoekertjessites

Mark Zuckerberg, de oprichter en ceo van Facebook. ©AFP

Het Amerikaanse sociale netwerk begint in Europa met Facebook Marketplace, een dienst waarmee mensen elkaar spullen kunnen verkopen. Later deze week gaat de dienst ook in ons land van start.

Mensen die op zoek zijn naar tweedehandsspullen in de buurt of zelf voorwerpen willen verkopen, kunnen dat binnenkort doen via Facebook . Met de dienst Marketplace kan je in minder dan 15 seconden een product te koop zetten via een smartphone of laptop, klinkt het bij Facebook.

Marketplace werd vorig jaar al al uitgerold in de Verenigde Staten en andere Engelssprekende landen. Later deze week komen 17 Europese landen, waaronder Belgi├ź, aan de beurt. Mensen zullen enkel in eigen land producten kunnen kopen.

eBay

In bepaalde Facebook-groepen verkopen mensen nu al spullen. Marketplace wil die handel structureren. Zo zal Facebook de concurrentie aangaan met de veilingsite eBay. Die is in ons land eigenaar van 2dehands.be waarin recentelijk ook de tweedehandssite kapaza.be werd ge├»ntegreerd. Zij volgen met argusogen de intrede van Facebook. 

Facebook voert geen transacties uit: kopers en verkopers moeten die zelf afhandelen. Ze moeten dan ook geen commissie betalen op de transactie. Ook sommige andere zoekertjesplatformen zijn gratis, maar vaak zijn er ook freemium-modellen, waarbij zoekertjes tegen een meerprijs in de kijker geplaatst kunnen worden.

Facebook heeft nog niet veel ruchtbaarheid gegeven aan zijn Marketplace-dienst. Op de Amerikaanse versie stonden in mei 18 miljoen producten te koop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud