Miljardendeal brengt Pearle en Ray-Ban onder één dak

Pearle verandert van eigenaar ©Emy Elleboog

Het Nederlandse HAL verkoopt zijn optiekketens met onder meer Pearle, aan EssilorLuxottica.

De Frans-Italiaans brillenreus EssilorLuxottica, onder meer maker van de zonnebrillen van Ray-Ban, neemt een belang van 76,72 procent van de aandelen in het moederbedrijf van ketens als Pearle en EyeWish over. Dat belang is nu nog in handen van de Nederlandse investeerder HAL .

EssilorLuxottica betaalt 28 euro per aandeel aan HAL. Daarmee komt de totale waarde van GrandVision op ruim 7 miljard euro. Het aandeel van GrandVision sloot dinsdagavond af op 25,36 euro.

GrandVision  telt meer dan 7000 winkels in ruim veertig landen. EssilorLuxottica ontstond vorig jaar uit de samenvoeging van het Italiaanse Luxottica en het Franse Essilor. De marktwaarde ligt op ongeveer 52 miljard euro. Het in Parijs genoteerde concern is wereldwijd actief met circa 9000 vestigingen en 150.000 werknemers. De omzet lag vorig jaar op 16,2 miljard euro.

Eerder dit jaar kampte EssilorLuxottica nog met gerommel in het hoogste management vanwege een machtsstrijd tussen topbestuurders. Deze kwestie zou inmiddels zijn opgelost

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect