Rosbief van Lidl teruggeroepen door mogelijke listeriabesmetting

©BELGA

Het Antwerpse familiebedrijf Michielssen L. Vleeswaren roept in overleg met het federale voedselagentschap een van zijn producten terug.

Het betreft 'rosbief met kruiden' van Délicieux, het luxemerk van Lidl. Meer specifiek gaat het over de verpakkingen van 150 gram met uiterste consumptiedatum 7 november 2019 en lotnummer 303/61.04.43. Het product werd verkocht tussen 31 oktober 2019 en 4 november. De vleeswaren werden ondertussen uit de verkoop gehaald.

De terugroepactie is het gevolg van een mogelijke aanwezigheid van de listeriabacterie in de producten. Een verdere analyse moet uitmaken of de bacterie al dan niet aanwezig is of was, en hoe het eventuele probleem moet worden aangepakt. 

Michielssen L. Vleeswaren en Lidl vragen hun klanten het product niet te consumeren en het terug te brengen naar een Lidl-verkooppunt. De consumenten worden terugbetaald, ook zonder vertoon van een kassaticket.

Het bedrijf, dat bijna honderd jaar bestaat, noemt zichzelf een ambachtelijke producent en maakt allerhande vleeswaren op basis van varkens- en rundsvlees: gegrild buikspek, hammetjes, filet de saxe, pastrami, enzovoort. Het bedrijf haalde vorig jaar een brutowinst van 3,6 miljoen euro en een nettowinst van 0,6 miljoen.

De directie was nog niet bereikbaar voor een reactie. 

Eerder dit jaar kwamen ook al de beursgenoteerde bedrijven Greenyard en Ter Beke in een slecht daglicht te staan door een listeriabesmetting die meerdere levens heeft geëist. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect