Smartphoto legt oorlogskas aan

Smartphoto wordt geleid door Stef De corte. ©Thomas De Boever

Het fotobedrijf uit Wetteren gaat eigen aandelen inkopen die kunnen dienen voor de betaling van mogelijke overnames.

Het beursgenoteerde fotoproductenbedrijf Smartphoto, het vroegere Spector, is na een moeilijke periode duidelijk weer in vorm. De onderneming heeft immers niet alleen de financiële ruimte om voor het eerst sinds 2004 een dividend uit te keren, ze kondigt dinsdag ook een aandeleninkoopprogramma aan.

Dat is bescheiden van omvang: het gaat om hooguit 3 miljoen euro voor het inslaan van aandelen. Tegen de huidige koers kunnen daarmee ruim 250.000 stuks worden ingekocht, op een totaal van bijna 4 miljoen. Bovendien wordt het programma gespreid over een lange periode, van 2 mei tot eind 2020 of eerder wanneer de vooropgestelde waarde aan aandelen is verworven.

'Met het aandeleninkoopprogramma streeft Smartphoto ernaar om een pool van eigen aandelen te creëren als investering, en voor de financiering van mogelijke toekomstige overnames', luidt het in een persbericht. De algemene vergadering van mei 2018 gaf de toelating voor de operatie.

De raad van bestuur heeft voor de uitoefening van het programma een discretionair mandaat toegekend aan Bank Degroof Petercam die bevoegd is om aandelen te kopen zowel door verhandeling op Euronext Brussel als buiten de gereglementeerde markt tijdens open en gesloten periodes. Block trades zijn ook mogelijk binnen dit mandaat.

Smartphoto is deels in handen van enkele bekende ondernemers zoals Philippe Vlerick en Marc Coucke.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect