Stakingen bij Amazon in Duitsland

Sociale acties bij Amazon in Duitsland eerder dit jaar. ©REUTERS

Bij verschillende Duitse vestigingen van de internetgigant Amazon is in de nacht van zondag op maandag het werk neergelegd.

De werkonderbrekingen komen er na een oproep van de vakbond Verdi. Er wordt gevreesd dat door de actie heel wat kerstgeschenken niet op tijd zullen worden geleverd.

Onder meer in de vestigingen in Leipzig en Werne (Noordrijn-Westfalen) legde het personeel het werk neer. In Leipzig wil Verdi de staking tot kerstavond laten duren. In Werne wordt er zeker tot dinsdagavond gestaakt.

Cao

De acties breiden mogelijk nog uit naar andere sites in Duitsland. De directie van Amazon was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Met de actie wil de vakbond haar eis om een cao af te sluiten kracht bijzetten. Zo'n cao moet gebaseerd zijn op de voorwaarden die de rest van het Duitse retailpersoneel krijgt.

Verdi vraagt dat al meer dan vijf jaar, maar vangt bot bij het Amerikaanse bedrijf. Amazon beweert dat het actief is in de logistieke sector en relatief hoge lonen uitkeert in vergelijking met de rest van de sector.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud