Advertentie

AB InBev doet grote obligatie-uitgifte

©Bloomberg

De bierreus komt met de grootste obligatieverkoop in Canada die niet van een bank uitgaat in zes jaar tijd.

AB InBev verkoopt voor 2 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro) aan obligaties in Canada. Het bedrag wordt opgesplitst in 1,3 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van 7 jaar en 700 miljoen dollar aan obligaties met een 30-jarige looptijd.

De obligaties die in mei 2024 aflopen, worden verkocht met een rente die 1,316 procent boven de interest op vergelijkbare overheidsobligaties ligt. De obligaties die na 30 jaar aflopen, hebben een rente die 2,12 procent erboven ligt.

De uitgifte moet tegen 15 mei afgerond zijn. De obligaties worden enkel aangeboden aan investeerders die in Canada gevestigd zijn.

PepsiCo

Vorige week verkocht ook de frisdrankengigant PepsiCo 750 miljoen dollar aan obligaties met een looptijd van 7 jaar met een rente van 0,87 procent boven de intrest van overheidsobligaties. 

Een vorige obligatieverkoop van AB InBev in Canada kwam neer op 600 miljoen dollar aan obligaties met een vijfjarige looptijd aan 0,983 procent boven de interest bij overheidsobligaties en 600 miljoen dollar aan obligaties met een tienjarige looptijd tegen 1,508 procent erboven.

Het is lang niet de grootste operatie die AB InBev ooit lanceerde. De bierreus brengt geregeld grote pakketten obligaties op de markt om zijn miljardenovernames te financieren. Zo was er een dik jaar geleden een emissie van meer dan 13 miljard euro om de inlijving van SABMiller te financieren.

België

Ook in België zijn er de jongste tijd nogal wat emissies van obligaties van bedrijven die profiteren van het lagerentebeleid van de Europese Centrale Bank. On­der­ne­mers kun­nen op die manier goedkoop schul­den maken om over­na­mes en/of in­ves­te­rin­gen te fi­nan­cie­ren en om een hef­boom te zet­ten op de winst. Ze kunnen ook schulden herfinancieren.

Eind vorige week lanceerde Immobel een operatie van 100 miljoen euro, maar enkel voor insitutionele beleggers. Onder meer Umi­co­re, Proximus, Etex, Eu­ronav, Greenyard, Fluyxs Bel­gi­um, Ontex, Co­fi­nim­mo, Te­le­net, Elia en Be­kaert gin­gen de vastgroedgroep voor.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud