AB InBev gaat voor herkansing met Aziatische beursgang

AB InBev gaat voor een herkansing van de beursgang van zijn Aziatische dochter op de beurs van Hongkong. ©REUTERS

De 'tweede zit' voor Budweiser Brewing helpt het aandeel van de bierreus fors hoger, wat de winst sinds Nieuwjaar boven 50 procent tilt.

In een summiere mededeling donderdag deelde AB InBev , 's werelds grootste brouwer, mee dat haar Aziatische dochteronderneming Budweiser Brewing Company APAC opnieuw een aanvraag heeft ingediend voor de notering van een minderheidsbelang van haar aandelen op de beurs van Hongkong.

Die tweede zit komt er nadat de brouwer in juli een eerste keer zijn plannen had opgeborgen om tot 9,8 miljard dollar van zijn aandelen in zijn Aziatische dochter te verkopen. Te weinig beleggers wilden toen aandelen kopen voor wat de 'grootste beursgang van het jaar' had moeten worden, omdat ze die te duur geprijsd vonden.

Schuldenberg

De Aziatische beursgang wordt algemeen als cruciaal beschouwd voor de inspanningen van AB InBev om zijn 100 miljard dollar hoge schuldenberg af te bouwen. Onrust over die schuldenberg haalde het aandeel in 2018 hard onderuit.

+54%
Bier met schuimkraag
Na een beroerd 2018 is 2019 voor AB InBev het jaar van de heropstanding, met een koersherstel van 54 procent sinds Nieuwjaar.

Dit jaar volgde opmerkelijk herstel met dank aan een succesvolle 'moeder aller schuldherfinancieringen' en de Japanse brouwer Asahi, die bereid was een heel forse prijs neer te tellen voor de Australische dochter van de Belgisch-Braziliaanse reus. 

De brouwer voegt er donderdag nog aan toe in zijn communiqué dat er geen garanties kunnen gegeven worden dat de transactie volledig zal worden uitgevoerd.

Het aandeel van AB InBev koerst in Brussel donderdag 4 procent hoger op 88,79 euro, wat de winst sinds Nieuwjaar op 54 procent brengt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud