AB InBev haalt 15 miljard op met obligaties

AB InBev-CEO Carlos Brito. ©Photo News

De bierproducent gaat met de centen een deel van de schuldenberg herfinancieren.

's Werelds grootste bierbrouwer AB InBev  heeft in zes schijven voor 15,5 miljard dollar aan obligaties uitgegeven. De opbrengst is bedoeld om een deel van de schulden die in 2016 werden aangegaan om SABMiller over te nemen te herfinancieren.

De interesse bij investeerders was groot. Voor de verkoop van de nieuwe obligaties liep het totale ordervolume op tot ongeveer 40 miljard dollar.

Een grootst deel van de herfinanciering is een obligatielening met een looptijd van 40 jaar die een rendement biedt dat 2,75 procentpunten hoger is dan Amerikaans staatspapier.

Met de actie duwt AB InBev zijn hoge schuldenberg vooruit. De gemiddelde looptijd van de nieuwe schulden is 20 jaar. De oude ingekochte schulden lopen gemiddeld 4,6 jaar.

De schuldenberg die AB InBev heeft was midden vorig jaar bijna vijf keer groter dan de brutobedrijfswinst (ebitda). De hoge schuldratio verontrust beleggers. In juni beliep de totale schuldenlast van het concern meer dan 110 miljard dollar, waarvan circa 20 miljard dollar in de komende drie jaar op einddatum komt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect