AB InBev: 'Reactie SABMiller is ongeloofwaardig'

Carlos Brito, de CEO van AB InBev ©REUTERS

In het pokerspel tussen de bierreuzen richt AB InBev-CEO Carlos Brito zich over het hoofd van de 'ongeloofwaardige' SABMiller-top rechtstreeks tot de aandeelhouders. 'Hoe lang zal het duren voor jullie zonder bod van AB InBev nog een koers van meer dan 42 pond zullen zien?'

Carlos Brito, de topman van AB InBev, wendt zich in een persbericht rechtstreeks tot de aandeelhouders van SABMiller en roept hen op druk te zetten op de raad van bestuur.

'Hoe lang zal het duren eer het aandeel 42 pond zal bereiken zonder het bod van AB InBev? Als u als aandeelhouder ons voorstel steunt, verhef uw stem en laat het bestuur het proces niet bemoeilijken (frustrate the process) en de opportuniteit wegglippen', staat in het persbericht.

'We zijn verbaasd dat de bestuursleden van SABMiller ons overnamevoorsteel nog steeds substantieel te laag vinden', luidt het nog. De reactie van SABMiller is 'ongeloofwaardig'. AB InBev verklaart zich nader:

  • We bieden 42,15 pond per aandeel. Dat is 44 procent meer dan de slotkoers op 14 september, de dag waarop de overnamespeculatie begon.
  • Altria, de grootste aandeelhouder van SABMiller, steunt ons voorstel

Bovendien oordeelt AB InBev dat de kritiek van SABMiller dat het overnamebod veel voorwaarden bevat ongegrond is. SABMiller wijst bijvoorbeeld op hindernissen op regelgevend gebied. 'We hebben op dat vlak heel veel werk verricht en hebben oplossingen geĆÆdentificeerd om die hindernissen te nemen. We hebben al voorgesteld om onze analyse met SABMiller te delen, maar telkens heeft de raad van bestuur geweigerd ons te horen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud