Adidas keldert na Russisch winstalarm

©REUTERS

Paniek bij Adidas. Het bedrijf verlaagt zijn winstprognose met ongeveer een kwart als gevolg van de situatie in Rusland en de aanhoudende problemen in de markt voor golfartikelen. Het aandeel keldert meer dan 10 procent.

Adidas was onlangs nog de grote commerciële winnaar van het WK voetbal als shirtsponsor van beide finalisten Duitsland en Argentinië, maar vandaag moet het bedrijf opbiechten dat de oorspronkelijke winstdoelstellingen dit jaar helemaal niet meer haalbaar zijn.

Van een winstalarm gesproken. Het bedrijf voorspelt nu 650 miljoen euro nettowinst terwijl de groep eerder mikte op 830 à 930 miljoen euro. Ook de doelstellingen voor 2015 worden geschrapt.

De verklaring is in eerste instantie te zoeken in Rusland. 'De recente ontwikkelingen in Rusland, de verzwakking van de de roebel en het lokale consumentenvertrouwen hebben een impact op de winstgevendheid op korte termijn', klinkt het. 'We gaan onze plannen om nieuwe winkels in de regio te openen in de koelkast zetten en het aantal winkelsluitingen opdrijven. Met die maatregelen willen we het risico voor het bedrijf verkleinen.'

Bovendien blijven de resultaten lijden onder de daling van de wereldwijde markt voor golfartikelen. In het tweede kwartaal daalden de golfverkopen bij Adidas zelfs met 18 procent, wat het management aanzet tot een herstructurering van de activiteit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud