Alibaba-CEO Jack Ma in Brussel

Jack Ma, de miljardair achter het succesvolle Chinese handelsplatform Alibaba, ontmoet vandaag politici, zakenlui en koning Filip.

Het hoogtepunt van de Belgische dag van Jack Ma was een ontmoeting met koning Filip om 12.30 uur op het koninklijk paleis in Laken. De twee hebben elkaar al enkele keren ontmoet: tweemaal op het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos en een keer tijdens de koninklijke handelsmissie in China.

Nadien heeft hij een werklunch met de Europese Commissaris voor Handel Cécilia Malmström en Belgische zakenlui.

Deelnemers aan de werklunch op het paleis zijn Dominique Leroy, de CEO van Proximus, Jef Colruyt, de topman van de gelijknamige retailgroep en José Zurstrassen, de CEO van het crowdfundingplatform MyMicroInvest. Ook voorzitter Michèle Sioen en CEO Pieter Timmermans van de werkgeversfederatie VBO nemen deel.

Mogelijk wordt er ook gesproken over de opening van een bureau in Brussel voor Alibaba. Om de tafel zitten ook Roland Palmer, het hoofd van het onlangs geopende Amsterdamse kantoor van Alibaba en Eric Pelletier, de 'sherpa' van het Brusselse bureau.

Zo'n 14 CEO's zullen ook de kans hebben om tijdens de koffie hun producten voor te stellen aan Ma. Het gaat vooral om technologiebedrijven en producenten van luxeartikelen. Het gaat onder meer om Nicolas Mertens, de CEO van specialist in mobiele betalingen Sign2Pay, Anne-Catherine Mailleux, de CEO van allergiebestrijder Domobios, en hoedenmaakster Fabienne Delvigne.

Eerder had Ma een ontmoeting met de Brusselse minister-president Rudi Vervoort en de Brusselse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne. Ook daar zou gesproken worden over het nakende Brusselse bureau, dat zou dienen als contactpunt met de Europese instellingen.

Een Belgisch kantoor zou ook extra visibiliteit moeten geven aan Belgische producten op het Chinese handelsplatform.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud