Advertentie
opmerkelijk

Anheuser-Busch: 'Gratis bier als Amerika vaccinatiedoel haalt'

©BELGAIMAGE

Anheuser-Busch, Amerika's grootste brouwer, wil het Witte Huis helpen om tegen 4 juli, de nationale feestdag, 70 procent van de Amerikanen minstens één dosis van een coronavaccin te geven.

Onder het bewind van Amerikaans president Joe Biden hebben de Verenigde Staten een turbo gezet onder de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Maar de laatste rechte lijn naar om tegen 4 juli 70 procent van de Amerikanen minstens één prik met een coronavaccin te geven, verloopt moeizaam.

De VS zitten volgens de data van de gezondheidswaakhond CDC aan 62,9 procent en hebben meer dan voldoende vaccins voor de eigen bevolking. Na een snelle start vertraagt de vaccinatiesnelheid omdat nog moeilijk bereidwillige bovenarmen gevonden worden.

Anheuser-Busch steunt het veilig en sterk herstel van onze natie en de kans om weer samen te zijn op plaatsen en met mensen die we zo hard gemist hebben
Anheuser-Busch

Om de vaccinatiecampagne een duw in de rug te geven, lanceert Anheuser-Busch, Amerika's grootste bierbrouwer en een onderdeel van AB InBev, een opmerkelijke campagne, samen met het Witte Huis.

De brouwer, bekend van onder andere Budweiser, wil alle Amerikanen ouder dan 21 een gratis rondje bier, hard seltzer of non-alcoholisch drankje schenken als de beoogde vaccinatiegraad van 70 procent gehaald wordt tegen 4 juli, de Amerikaanse nationale feestdag.

Fotootje uploaden

'Anheuser-Busch steunt het veilig en sterk herstel van onze natie en de kans om weer samen te zijn op plaatsen en met mensen die we zo hard gemist hebben', staat in een persbericht.

Om begin juli aanspraak te kunnen maken op zo'n gratis rondje, moeten volwassen Amerikanen een foto met vrienden in hun favoriete bar of restaurant, of in de eigen tuin, uploaden op een AB-website.

De Amerikaanse regering sloeg ook al de handen in elkaar met Uber en Lyft om gratis ritjes aan te bieden naar een vaccinatiecentrum. Amerikaanse staten proberen mensen te verleiden met vaccinloterijen, waar geldprijzen te verdienen vallen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud