Balls & Glory haalt 3.000 euro per seconde op

Wim Ballieu ©rv

Chef-kok Wim Ballieu haalde via crowdfunding 125.000 euro op en mikt op een restaurant in New York.

De tv-kok Wim Ballieu opende vijf jaar geleden zijn eerste Balls & Glory-restaurant in Gent. Intussen telt de keten zes vestigingen - waaronder een in Nederland - en een foodtruck.

Tegen 2025 willen we 50 restaurants openen, waarvan één in New York.
Wim Ballieu

Het concept van Balls & Glory is vrij eenvoudig. Alles draait er rond stoemp en gehaktballen (en veggieballen), aangevuld met salades en cake. 'Ik wil de wereld rond met die gehaktbal', zei hij ooit. 'Tegen 2025 willen we 50 restaurants openen, waarvan een in New York', luidt het nu.

Om de expansie te financieren deed RAF BVBA (de koepel boven de restaurants) beroep op crowdfunding. Via het platform Look&Fin haalde Ballieu in amper 40 seconden de beoogde 125.000 euro binnen. De investeerders krijgen een brutorente van 7 procent. De lening heeft een looptijd van vier jaar. 

Ballieu heeft onder andere plannen om de Brusselse Balls & Glory uit te bouwen tot een flagshipstore met een keuken voor opleidingen en workshops. Ook een marketingcampagne in Nederland staat in de steigers. 

Staatsbanketten

De kok runde lange tijd een eigen cateringzaak. Het begon met opdrachten in parochiezaaltjes, maar na enkele jaren stond hij te koken voor staatshoofden in het koninklijk paleis. Uiteindelijk verkocht hij zijn bedrijf Alfin en werd hij dankzij het tv-programma 'Goe gebakken' een bekende Vlaming. 

De crowdfundingmarkt in België - investeringen in kapitaal en leningen - groeide vorig jaar met 150 procent tot 11 miljoen euro. Zo'n 500 bedrijven maakten ervan gebruik om zich te financieren. De grootste platformen zijn Look&Fin, Mymicroinvest en Bolero. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud