Belgische dotcomtijger deels in handen van Fransen

©rv

De webshop Vente-Exclusive.com, mede opgericht door Léon Seynave (ex-Carpetland, ex-Mitiska), is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in de Benelux met 130 miljoen euro omzet.

Het bedrijf werd deze week nog genomineerd voor Beloftevolle Onderneming van het jaar

Vente-Exclusive, een Belgische onlinespecialist in privéverkopen, werd opgericht in 2007 door de Belgen Stefan Tournoy en Leon Seynave naar het voorbeeld van het Franse succesverhaal Vente-privee.com. Vandaag raakt bekend dat uitgerekend die Fransen een belang van 50,1 procent in de Belgische webshop kopen.

Mede-oprichter Léon Seynave was ooit aandeelhouder van de investeringsmaatschappij Mitiska, oprichter van Carpetland, voormalig bestuurder bij onder meer Fortis Private Equity en bestuurder bij de Persgroep. Aan het hoofd van Vente-Exclusive.com staat Peter Grypdonck, voormalig countrymanager van eBay en directeur van Immoweb.

Belgen zijn er dol op

De website heeft zich gespecialiseerd in zogenaamde privéverkopen. Consumenten moeten zich inschrijven op de website, waarna ze kunnen 'deelnemen' aan tijdelijke verkopen van afgeprijsde merken. Een concept waar de Belgen dol op zijn.

Het bedrijf telt 160 personeelsleden en zo'n 4 miljoen leden. Het bedrijf ambieert dit jaar 130 miljoen euro omzet. Het bedrijf werkt ondertussen samen met ruim 500 merken en verkoopt onder meer kleding, schoenen, elektronica en binnenhuisdecoratie. Vente-Exclusive is al enkele jaren marktleider in de onlineprivéverkoop in de Benelux.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud