Advertentie
Advertentie

Bezos: 'Dat is niet het Amazon dat ik ken'

Jeff Bezos, de CEO van Amazon.com ©Bloomberg

Jeff Bezos, de topman van Amazon, schrijft in een interne mail dat hij het bedrijf, waarvan de onmenselijke managementpraktijken het voorbije weekend uit de doeken werden gedaan in de New York Times, niet herkent. De krant beschreef in een reportage de harde bedrijfscultuur bij het management van de e-commercegigant.

In een uitgebreid artikel beschrijft de toonaangevende Amerikaanse krant hoe het er op de werkvloer aan toe gaat bij Amazon. En dat klinkt allesbehalve leuk. Wie aan de slag gaat bij de internetwinkel moet eerst zijn ‘slechte gewoontes’ afleren en zich 14 principes eigen maken. Die basis is nodig om het bedrijf te doen groeien en vooral om zelf hogerop te geraken.

Werken bij Amazon is geen pretje. Mensen worden geacht erg lange dagen te kloppen. Op vergaderingen is het ‘bon ton’ wild tekeer te gaan tegen andermans ideeën. Het staat ook goed collega’s te bekritiseren of, beter nog, hun eventuele foutjes of tekortkomingen in het geniep aan te klagen bij de oversten. Ook de sabotage van collega’s zou schering en inslag zijn. En wie een tijdlang afwezig was door een ernstige ziekte als kanker, een miskraam of psychische problemen, krijgt de tijd niet te herstellen, maar mag een negatieve evaluatie verwachten.

In een memo aan het personeel die GeekWire in handen kreeg, bijt CEO Jeff Bezos van zich af. Hij zegt dat hij Amazon niet herkent in het bedrijf dat in het artikel naar voor komt. ‘Het artikel beschrijft niet het Amazon dat ik ken of de zorgende Amazonians met wie ik elke dag samenwerk’, klinkt het. ‘Maar als je weet hebt van een van de verhalen die beschreven zijn, meld dat aan HR. Je mag me ook rechtstreeks mailen op jeff@amazon.com. Zelfs bij een zeldzaam of geïsoleerd geval moeten we een nultolerantiebeleid voeren tegen elk gebrek aan empathie.’

Bezos voegt toe dat iedereen die in een bedrijf als dat uit het artikel werkt, wel gek moet zijn om te blijven. ‘Ik weet dat ik zo’n bedrijf zou verlaten’, maakt hij zich sterk. De Amazon-baas hoopt dat de beschrijving van de werksfeer niet strookt met de werkelijkheid en dat zijn werknemers plezier beleven aan hun werk.

GeekWire merkt op dat Bezos maar zelden uit zijn pijp komt. Doorgaans laat Amazon kritiek aan zich voorbijgaan. Voor het artikel in de New York Times bracht Amazon de New York Times in contact met een ‘handvol senior managers’, maar interviews met Bezos of andere topmanagers werden niet toegestaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud