Carrefour ziet af van robotwinkel in Brussel

©REUTERS

Het winkelformat blijkt niet aan de behoeften van de klanten te beantwoorden, en er waren technische en logistieke problemen.

Carrefour ziet af van haar plannen om in het centrum van Brussel, aan de Grote Markt, een geautomatiseerde winkel te openen. Eind vorig jaar kondigde de keten een testwinkel aan waar de klanten 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 online boodschappen konden afhalen en tegelijkertijd via een automaat allerlei producten konden aankopen. 'Ze betalen en meteen daarna stelt een machines hun boodschappenpakket samen', klonk het in december. 

Carrefour mikte met het nieuwe winkelconcept op plaatsen met veel potentieel, maar met weinig plaats zoals drukke stadswijken of in stations. 

Maar wegens technische en logistieke redenen ziet Carrefour af van de eerste ‘robotwinkel’. Het winkelformat blijkt niet te beantwoorden aan de behoeften van de klanten en de kwaliteitseisen van Carrefour, is gebleken uit een test. Welke plannen Carrefour nu koestert met het pand aan de Grasmarkt, is niet duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud