Advertentie

CEO Resilux: 'De Russen blijven drinken'

Resilux-CEO Dirk De Cuyper ©Emy Elleboog

'Het is nog te vroeg om de impact van de Russische crisis in te schatten. Voorlopig blijven ze wel drinken, en dat is goed voor ons.' Dat zegt Dirk De Cuyper, CEO van Resilux, die in Rusland een grote fabriek heeft voor de productie van voorvormen voor PET-flessen.

Van de Belgische beursgenoteerde bedrijven in Brussel, is Resilux een van de meest actieve in Rusland. De maker van voorvormen voor PET-flessen uit Wetteren heeft er een grote fabriek met tien productielijnen in Kostroma, zo’n 350 kilometer van Moskou. Vorig jaar liepen er ruim een half miljard voorvormen van de band. De preforms worden gebruikt voor het blazen van flessen voor water, fruitsappen en bier en worden uitsluitend in de Russische Federatie verkocht. Vorig jaar was Rusland goed voor 11 procent van de verkochte PET-voorvormen van Resilux, en vertegenwoordigde de Russische dochter 6,6 procent van de bedrijfswinst (ebitda).

‘Tot nu toe hebben we de crisis nog niet gevoeld in de verkoop. De Russen blijven drinken’, reageert CEO Dirk De Cuyper. ‘Het is pas de laatste dagen dat de crisis in Rusland echt escaleert. Het is nog te vroeg om het effect te meten’. De Cuyper schat dat Rusland dit jaar zo’n tiende van de verkoop vertegenwoordigt. ‘In onze resultatenrekening zal er een impact zijn omdat we de roebels moeten omzetten in euro’s. We dekken ons niet in tegen wisselkoersschommelingen. Het is jammer dat dit gebeurt, maar er is altijd wel ergens iets. We zijn wereldwijd actief, en wel al wat gewoon.’

Resilux heeft onder meer ook een fabriek in Griekenland. Die werd zelfs tijdens de Griekse crisis uitgebreid om meer te kunnen exporteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud